Arkiv

6.plass i NM!

(11.03-14.03)

Etter et passe greit gjennomført NM, ble det til slutt kun 5.plass på gladguttene i Team Vitnett... Etter 3 seire og 3 tap etter de 2 første spilledagene, måtte vi vinne lørdagens kamp mot Lag Sørum!! Etter en litt treig start, våknet Team Vitnett i 6.omg! Etter å ha ligget under 3-1 etter 5.omg, lå vi plutselig opp med 1.poeng til siste omgang, uten fordel av siste stein! De tøffe gutta i Team Vitnett gikk selvfølgelig for stjele i siste omg for seier. Vi spillte greit å satte de fleste steinene. På ØAs siste stein, skulle han gå rundt guard og tappe Sørums shot ned til en treer! Steinen ble litt kort, så vi fikk bare tappet den nok til at den ble liggendes som nest beste stein... Men ordnet likevell en vanskelig oppgave på siste stein hos Sørum! Etter at jeg (skip ØA!) så at Sørum var litt inne på kost, så øynet jeg et håp for videre spill under NM! Men neiiiiiiida, kosterne kostet for harde livet (all ære til de!!), slik at de smøg guarden med 1 liten cm... Det var nok til at de fikk ut vår shot, slik at de ble liggendes med de to beste steinene. Da var det adios amigos! Hasta la vista Team Vitnett!!

Andre resultater fra NM kan du lese her!

Eliteserien neste!

(06.03-07.03)

Team Vitnett gjorde jobben i helgas kvalifisering i Halden, og er med det klare for spill i neste års eliteserie. Det andre laget som klarte brasene var Team Lowe Alpine, og dermed har Oppdal 2 lag i landets øverste divisjon for menn til neste år.

Det var 6 lag som kjempet om de 2 siste plassene. Team Vitnett, Team Lowe Alpine (Bjørgum) og Team Hage fra Oppdal, Team Broen fra Snarøen, Markgren fra Halden og Johansen fra Lillehammer. Forhåndsfavorittene var de 2 nevnte Oppdalslagene med Team Broen som største utfordrer. Sammen med de andre fra Oppdal hadde vi leid et hus for helgen. Det lå litt lang unna og vi lurte litt på hvor det bar når vi kjørte inn i ingenmannsland, men standarden på huset veide opp for det så det holdt!

Allerede i første kamp møtte vi Team Lowe Alpine. Etter å ha hatt en komfortabel 6-1 ledelse snudde kampen totalt og det endte med tap. Dermed hadde vi presset på oss foran de neste kampene. Neste kamp var nok et lokalderby, denne gang mot Team Hage. Her fikk vi også tidlig en stor ledelse, og Hage takket for kampen allerede etter 6 omganger. Dermed var det duket for en avgjørende kamp mot Team Broen, og som vanlig ble det en triller. Lagene pustet hverandre i nakken frem til 8. runde uten at noen klarte å ta mer enn 1 poeng. I 9. omgang rykket vi så litt i fra med 2 poeng, og hadde overtaket foran siste omgang. Dårlig clearingspill gjorde det mer spennende enn nødvendig, men en god sistestein fra vår side gjorde det umulig for Broen å ta mer enn et poeng. Søndag rodde vi i land 2 seire til, selv om vi var på viddene mot Lillehammer i starten av kampen (0-5). Og med seier til Bjørgum & Co over Broen var eliteserieplassen for noen fornøyde karer sikret.

Team Vitnett seiret i Nordisk!

(27.02-29.02)

Det var en meget blid gjeng fra Oppdal som tronet øverst på seierspallen i Hvidovre i helgen. Etter en spennende finale mot Danmark 1 (Jørgensen) kunne Team Vitnett ta hjem gullet etter meget bra spill i ekstraomgangen. Skipen vår beholdt roen på sin sistestein, og en hardt presset Jørgensen fikk det vanskelig. Dragningen måtte sitte på lokket, men den ble altfor hard og gutta kunne slippe jubelen løs!

Nei, se hvem de ser opp til!

Vi reiste til Nordic Junior Curling Championship som det så fint heter uten de største forventningene. Målet var vel først og fremst å komme til semifinalene, og når vi først kom dit kunne jo alt skje. Det skulle også bli morsomt å prøve triple knockout systemet for første gang. I stedet for vanlig gruppespill spilles det da kamper slik at et lag er ute når det har tapt 3 kamper, deretter spilles det semifinaler når det kun er 4 lag igjen. Turneringen foregikk i Hvidovre i Danmark, i utkanten av København, og samlet 2 gutte- og 2 jentelag hver fra Norge, Sverige, Danmark og Finland (Finland stilte med kun 1 jentelag).

Første kamp var mot Danmark 1 tidlig fredag morgen, en jevn kamp der vi hele tiden lå litt etter. Et 6-8 tap var langtfra en god start på turneringen. Det førte til at vi møtte Finland 1 i neste kamp. Her ble nok både spillerne og coachen litt skremt av et firerbo i trynet i 3. omgang, men to firerbo i vår favør de påfølgende omgangene sikret en fin 10-4 seier. Siste kamp på fredag var mot Sverige 1. Etter en bra start kunne vi egentlig bare safe inn i de siste 4 omgangene, men to treerbo til svenskene gjorde at vi fikk nok et tap. Med 2 tap på de første 3 kampene måtte vi nå vinne de resterende kampene! Lørdag spilte vi mot Finland 2. Det var nok langt fra vår beste kamp, og det er tydelig at firerbo er noe vi må passe oss for mot Finland. I andre omgang tok de 4 poeng etter en veldig bra sistestein. Stemningen ble enda mer nervøs mot slutten av neste omgang da Finland lå med bestesteinen. Men ØA gjorde en enda bedre stein enn den nevnte finske, og med en double takeout sikret vi oss et firerbo selv. Vi overbeviste ikke resten av kampen heller, men etter å ha stjålet 3 i siste vant vi 10-5.

Lørdag kveld var det tid for bankett. Maten var slett ikke verst, og de fleste teammedlemmene kom i godlune da 80-tallsmelodiene runget ut over høyttaleranlegget (det varte riktignok ikke lenge). Som vanlig var det vår utagerende skip som tok seg av det meste av festlighetene. Uansett var alle godt opplagte foran morgendagen og den viktige kampen mot Sverige 2. Det ble en match vi kontrollerte hele veien, og med 4-2 seier var vi etter litt om og men klare for semifinale. Her møtte vi nok et svensk lag. Vi kunne like gjerne møtt det andre oppdalslaget skipet av Anders Bjørgum, men siden de hadde anledning til å velge motstander valgte de naturligvis ikke den vanskeligste motstanderen, oss! Som i forrige oppgjør mot dem innledet vi kampen bra og ledet 4-2 etter 6. omgang. Litt nervepirrende ble det etter at de tok 2 i syvende, men perfekt og vel så det clearingspill i sisteomgang gjorde at vi kunne lett avgjøre på sistesteinen. 5-4 og fulle av selvtillit foran finalen. Spillet der var lang fra like bra riktignok. Etter de 4 første omgangene hadde de stjålet 2 og vi stod uten poeng, men etter å ha skjerpet oss stod det likt etter 8. Foran sistesteinen foreslo Hasse at vi kjørte en Trulsen , dvs. en sistestein helt lik den han gjorde i OL i Salt Lake City. Skipen som satte steinen, kosterne og viseskippen gjorde alle jobben sin, og etter Danmarks bom kunne vi slippe jubelen løs.

NM! (11.03-14.03)

Etter en relativt grei NM kvalik, ble det vi som skulle forsvare Oppdals ære under NM på hjemmebane. Dette er en turnering vi har sett frem til. Her er målet vårt å komme videre til sluttspillet. Når vi først har kommet dit kan alt skje! Så det er bare å krysse fingrene folks!!