Presseklipp

 

Gull til juniorene i curling-NM

16.01.2005 18:34

Øivind André Grøseth og Team Vitnett tok toer-bo i siste omgang og sikret gullet under en ren oppdalsfinale da junior-NM i curling ble avgjort i ettermiddag. Dermed blir det tre rene oppdalslag som skal representere Norge i nordisk mesterskap om en måned.
Anders Bjørgum og Team Lowe Alpine ledet 4-3 før siste omgang under dagens finale i Halden. Men Øivind Andre Grøseth, Artih Soh, Olav Helge Storli og Hans Roger Tømmervold holdt nervene i sjakk og fikk revansje for fjorårets NM på hjemmebane. Den gang tok Anders Bjørgum & co et overraskende gull, mens Team Vitnett måtte nøye seg med sølv.

For tre av gutta på Grøseths lag var dette siste sjanse til å ta junior-gull. Neste år går de av for aldersgrensen i juniorklassen som i curling er på 21 år. Kun skip Grøseth er fortsatt junior, i likhet med hele Bjørgums lag som foruten skip Anders Bjørgum består av Morten Husby, Håvard Mellem og Vemund Ørstad

Men det gror godt i oppdalscurlingen, og Oppdal deltok også med to yngre junior-lag. Både Team Intersport og Team Rolvsjord leverte solid spill og sistnevnte spilte faktisk tiebreak om semifinaleplass i mesterskapet - alle spillerne på laget er 15 år!

Med dobbeltseier til Oppdal betyr det at det er kun oppdalinger som skal representere Norge under nordisk mesterskap om en måned. På jentesiden er det nemlig Lag Skaslien med Kristin Skaslien som skip som skal representere Norge. Også dette mesterskapet går i Halden.

– Målet var å ta gull og prøve å ta dobbeltseier. Så dette er vi godt fornøyd med, sier coach yngre junior Stein Mellemseter som sammen med tjue andre oppdalinger sørget for en overbevisende demonstrasjon om hvor curlingtalentene i Norge nå befinner seg.

Hentet fra: OPP

 

Oppdal så klart !


NM junior -Halden 14.-16.januar;
"ØA" og resten av Team Vitnett trakk det lengste strået i finalen mot fjorårets vinnere og ble norgesmestre i siste forsøk med dette laget.

Kampen om NM-gull ble som de fleste forventet en kamp mellom regjerende mestre Team Lowe Alpine og Team Vitnett - begge fra Oppdal.

Finalen var åpen helt til siste stein. Bjørgum's lag Team Lowe Alpine misbrukte en god mulighet til å avgjøre kampen i 7. omgang, mens Øyvind A. Grøseth derimot tok vare på sin sjanse , og unngikk ekstraomgang ved å ta de nødvendige 2 poeng i åttende og siste omgang.

Også bronsefinalen var jevn, men en kort sistestein fra Halden CC / Berg Rockers i 8. omgang seier til Lillehammer CK med skip Håvard Vad Petersson.

Arrangørklubben Halden CC fikk velfortjent ros for god is og godt gjennomført mesterskap.

Foto: Sverre Martin Myran
Coach for Team Vitnett, Bjørn Grøseth, kan fornøyd konstatere at hans lag har tatt en fortjent NM-tittel.
Foto: Sverre MArtin Myran
Eirik Kristensen og resten av Berg Rockers hadde muligheter til å hente hjem en bronsemedalje, men det glapp på siste stein...

 Hentet fra : CURLING.no

 

 

 

 

 

 

 

Sterk oppdalsinnsats i eliteserien

08.11.2004 11:15
Trulsen
OL-vinner Pål Trulsen gikk til EM etter at Øivind André Grøseth og Artit Soh (bak) banket Ulsrud under helgas eliteserierunde.


Oppdals to curlinglag i eliteserien for menn gjorde det skarpt på hjemmebane i helgen. Med seier over favorittene Snarøen CK/Ulsrud, sørget Team Vitnett med skip Øivind André Grøseth for at det ble Pål Trulsen som vant eliteserien og sikret EM-billett.

Faktisk kunne Grøseth & co kapret bronsen, men kamp søndag morgen klokken ni ble kanskje for tidlig for oppdalsguttene. For i første omgang i bronsefinalen mot Lillehammer/Løvold røk oppdalingene på et sekser-bo, og med 2-10 på poengtavla ga de seg etter femte runde.

Men ellers leverte både Team Vitnett og Team Lowe Alpine/Bjørgum en solid turnering i curlinghallen i Oppdal. Grøseth & co slo klubbkollegene 8-3 i første kamp, før de tok favorittene Ulsruds skalp i sin andre kamp fredag. 7-5-seieren førte faktisk til at Ulsrud mistet EM-billetten til Pål Trulsen, som vant tie-break-kampen mot Ulsrud søndag. Sin tredje strake seier tok Grøseth mot Oslo CK/Sørum med 9-3. Lørdag var de nære ved også å ta Pål Trulsen, men med to steiner i siste omgang vant OL-vinneren kampen 7-6.

Bjørgum & co vant sin andre kamp over Snarøen CK/Broen med 8-3, før det ble 3-9 mot Oslo CK/Sørum. Så reiste de kjerringa i neste kamp med 7-2 over Lillehammer/Løvold. Ulsrud ble for sterke og oppdalingene tapte 2-9, og mot Trulsen ble det 6-9-tap.
– Begge lagene fulgt Trulsen helt til omgang 10 og det er bra, sier Knut Husby i Oppdal curlingklubb til Radio E6. Begge oppdalslagene er juniorer også i år. Husby mener Oppdal kommer til å dominere juniorklassen i Norge.
– Vi vil ha landslagsspillere hvert år framover, sier Knut Husby til Radio E6.

For Grøseth er det andre sesongen i eliteserien. Selv om det ble tap i bronsefinalen, sørger 4. plassen for at Team Vitnett dermed er automatisk kvalifisert for NM senere i vinter. Dermed kan Oppdal få to lag i NM dersom Team Lowe Alpine kommer seg gjennom kvalifiseringen.
Begge oppdalslagene har med resultatene på hjemmebane i helga også sikret seg fortsatt kontrakt i eliteserien neste sesong.
– Samtidig har vi da muligheter for å kvalifisere ett lag til, sier Husby.

PS! I kveld er det forøvrig sesongstart for bedriftsserien i curling. Toyota-serien har i år 59 påmeldte lag med både bedriftslag, vennelag, familielag og rene junior- og veteranlag. Yngste deltager er 14 og eldste er rundt 80. Serien samler lag også fra Folldal og Rennebu og avsluttes i begynnelsen av februar. Vinneren av 1. divisjon får anledning til å delta i en norgesfinale og vinneren herfra får en tur til Curling-VM.

             Fra: OPP

Tok nesten Trulsen

01.11.2004 09:54
curling
Solveig Enoksen (t.v.) og Ingrid Stensrud i Oppdal curlingklubb lyktes ikke helt i helga.

Team Vitnett/Øyvind André Grøseth var svært nær ved å slå OL-vinner Pål Trulsen under helgens eliteserierunde i curling. Oppdalingene ledet helt til siste runde, men et toerbo fra Trulsen sikret seieren med 8-7.
Tre seire og ni tap ble fasiten for oppdalslagene under helgas eliteserierunde i Snarøyhallen. Guttene avsluttet 1. runde, mens jentene hadde dobbel serie og avsluttet eliteserien.

Grøseth & co startet oppgjøret med å ta tre poeng mot den regjerende OL-vinneren, men måtte altså gi tapt til slutt i fredagens kamp. Samme kveld tok Team Lowe Alpine/Bjørgum en klar 6-0 seier over Snarøen CC/Ramsfjell. Lørdag var det Bjørgum & co sin tur til å prøve seg mot Trulsen, men selv om oppdalingene knep jevnt med poeng og ledet fram til sjuende runde, ble det til slutt tap 5-9. Team Vitnett tapte klart 3-9 for Snarøen CC/Ulsrud i sin andre kamp, et resultat som ble gjentatt da Ulsrud møtte Team Lowe Alpine.

I sin tredje kamp for helgen vant Grøseths lag i likhet med sine kolleger fra Oppdal 6-0 over Snarøen CC/Ramsfjell.

Søndag møtte oppdalslagene Lillehammer CK/Løvold og det ble to tap. Bjørgums lag tapte 7-10 etter at et firerbo i finaleomgangene ødela alt. Også Grøseth & co tapte en jevn kamp med 6-7.

På jentesiden klarte ikke Oppdal CK/Skaslien helt å matche de beste denne gangen. Jentene spilte dobbel serie og avgjorde seriemesterskapet i helga. Kun tre jentelag deltar i eliteserien og Skaslien & co endte på 3. plass etter kun en seier av seks. 4-12 ogg 5-12 mot Dordi Nordby og Snarøen CC er langt unna det oppdalsjentene tidligere har vært. Mot Bærum CC som stilte uten sin faste skip Linn Githmark ble det 5-11 i første kamp, mens Skaslien avsluttet helga med seier i den andre kampen mot Bærum CC med 8-4. Tapet for Oppdal førte også til at Bærum tapte mesterskapet til Nordby.

I helga går 2. runde i Eliteserien i Oppdal, og det er svært jevnt mellom Trulsen, Ulsrud og Løvold. Og kanskje kan også oppdalslagene slå til på hjemmebane

              Fra: OPP

Tre seire til Oppdal

19.10.2004 11:59

Oppdals to herrelag i curling tok tre seire og vendte hjem med tre tap etter helgens start i eliteserien i curling.
For Oppdal curlingklubbs beste herrelag, Team Vitnett med Øyvind André Grøseth som skip, ble det en fin start med 13-6 over Snarøen CC/Broen i første kamp. Deretter ble det tap 3-10 mot Oslo CK/Sørum, før det hele ble avsluttet med et lokalderby på bortebane mot rivalene i team Lowe Alpine med Anders Bjørgum som skip.

Her vant Team Vitnett 10-4 og påførte Bjørgum & co turneringens andre tap. Team lowe Alpine måtte også se seg slått av Oslo CK/ Sørum med 8-6 der oppdalingene holdt på å spise opp forspranget til konkurrentene mot slutten etter at et firerbo imot i andre runde hadde ødelagt mye.

             Fra: OPP

Tapte 2-7 for verdensmesteren

23.09.2004 16:13
Oppdals curlinghåp tok ledelsen 2-0 mot verdensmesteren Peja Lindholm & co da Weber Oslo Cup åpnet i Snarøyhallen i dag. Men svenskene ble for sterke til slutt for Øyvind Andre Grøseth & co.
Etter at de to første rundene ble blanke tok Grøseth like godt ledelsen mot verdensmesteren. Men deretter ble motstanden for hard. Tre strake settap ga et 2-7-tap for oppdalingene i deres første kamp i Weber Oslo Cup i curling.
Sammen med Hans Roger Tømmervold, Olav Helge Storli og Artit Soh ser Grøseth fram til ei helg med tøff matching.Grøseth har havnet i gruppa med verdensmesterne fra Sverige, europamesterne fra Skottland, USAs førstelag og Russlands andrelag.

Også lag Kristin Skaslien er med i Weber Cup og møter Russlands 1. lag nå ii ettermiddag.
– Vi drar til turneringen som læregutter og går på banen for å gjøre vårt beste, spille jevnt og lære. Det er skikkelig morsomt å få muligheten til å møte de beste, sa Øivind André Grøseth til OPP før turneringen.
De talentfulle unguttene satser hardt på curlingen, med treninger og turneringer hver helg i høst. Grøseth bor i Oppdal, mens de tre andre studerer i Trondheim.
Oppdalsjentene Kristin Skaslien, Marte Bakk, Solveig Enoksen og Ingrid Stensrud møter Russland og Sveriges lag 1 i tillegg til Skottlands tredjelag. 

             Fra: OPP
Følg oppdalingene i Weber Oslo cup her!

Nedtur for hjemmehåpene

15.03.2004 10:24
Hjemmebane hjalp ikke for oppdalingene under NM i curling. 4. plass på jentene og herrelaget utslått før semifinalen var langt under målsetting.

Team Vitnett med skip Øivind André Grøseth startet turneringen svært bra, men fredag møtte laget veggen. De tapte oppgjøret mot de to beste lagene klart og måtte slå Sørum lørdag morgen for å klare semifinale. Men også der gikk det galt da Sørum fikk to poeng i siste omgang og vant kampen 6-5. Dermed ble det en skuffende 6. plass på Grøseth & co i NM.

Jentelaget med skip Skaslien var ikke på høyden i mesterskapet, selv om de i det innledende oppgjøret mot Nordby ledet matchen lenge. Men det ble et knepent tap mot Norges beste curlinglag med 6-7. I semifinalen ble oppdalsjentene knust med 10-1 av Dordi Nordby som senere vant finalen suverent mot Risenga CK, med skip Linn Githmark med sifrene 9-4.
I herrefinalen ble det en thriller hvor det etter ti omganger sto 7-7. Dermed måtte det en ekstraomgang til der favoritten Pål Trulsen til slutt måtte se utfordrer Snarøen med skip Johan Høstmælingen ta gullet etter to poeng i ekstraomgangen. Snarøen-laget stilte uten Thomas Ulsrud, som i mange år har vært skip på dette laget.

Uttak av lag til VM vil skje med det aller første, og landslagssjef Ole Ingvaldsen fikk muligens litt å tenke på etter helgens resultater. VM går i Sverige 17 – 25. april.

Allerede denne uka drar fem oppdalscurlere over til Canada for å delta i junior VM i Quebec. Solveig Enoksen, Øyvind André Grøseth, Andreas Bjørgum, Hans Roger Tømmervold og Håvard Mellem er alle med for å forsvare Norges farger. Med seg har de også Bjørn Grøseth fra Oppdal som coach.                            Fra: OPP

 

Trulsen tok Grøseth i skole

12.03.2004 19:27
Trulsen
Pål Trulsen var et nummer for stor for Øivind André Grøseth og Artit Soh i fredagens kamp.

Curling NM: Stabekk-Oppdal 9-2
Etter at skip på Oppdal, Øivind André Grøseth bomma på to åpne takeouts i første omgang og Stabekk og Pål Trulsen tok tre poeng, var løpet kjørt.
Oppdal fikk et poeng i andre omgang, men da Trulsen skalka ut Grøseths siste sten og ble liggende igjen med fire røde i 3. omgang, var kampen i realiteten over.
– Trulsen og co viser spill av VM-klasse, kommenterte landslagstrener Ole Ingvaldsen. Ingvaldsen har fulgt OL-vinnerne i seks år nå. Og plottet hver stein i over 600 kamper inn på sin bærbare PC. Der kan han blant annet lese ut hver enkelt spillers prosentscore. I snitt i siste kampen hadde lag Trulsen 85 prosent, mens lag Grøseth havnet på 67.

Umiddelbart etter at Oppdal takket for kampen etter 6. omgang ble både Trulsen, Grøseth og Tømmervold kalt inn til dopingkontroll.– Det så vel ikke akkurat ut som om vi var dopa i dag, kommenterte Grøseth.
Nå må Oppdal vinne sin siste kamp lørdag morgen, for å ha sjanse til eventuelt tiebreak og semifinale. Fra: OPP

Grøseth & co vant igjen

12.03.2004 11:29
Oppdalslaget tok sin tredje seier og er på god vei mot en semifinale.
Etter en jevn kamp mot Broen klarte til slutt Øivind André Grøseth å sikre seier 9-6 etter et toer-bo i siste omgang. Etter fire runder står fem lag med tre seire hver og dermed går det mot et spennende tie-break lørdag før det blir klart hvilke fire lag som skal spille om finaleplassene.


Men Oppdal har et tøft program igjen. Nå starter matchen mot Høstmælingen som i formiddag påførte OL-mester og NM-favoritt Pål Trulsen sitt første tap. Og i ettermiddag møter de Trulsen i det som bør bli en publikumskamp i curlinghallen. I morgen tidlig møter Grøseth & co så Sørum i en kamp som kan bli avgjørende for om Team Vitnett kan komme til semifinalen. Semifinalene spilles lørdag ettermiddag klokken fem

Sliter etter god start

12.03.2004 09:08
Oppdalsguttene sliter i NM etter et god start med to seire.
Team Vitnett med Øivind André Grøseth som skip åpnet forrykende med to klare seire. Men i gårsdagens siste kamp ble det tap for Risenga. Det var lenge jevnt og før nest siste omgang lå Oppdal under 4-5. Men det var Risenga som stakk av med seieren med 8-4 til slutt.
Akkurat nå spiller oppdalingene sin første kamp for dagen mot Snarøya ved skip Broen. Etter fire omganger ligger Team Vitnett under med 2-4. Senere i dag skal laget ut mot OL-mester Pål Trulsen som har feid konkurrentene av banen hittil i NM.

Storseier til Oppdal

11.03.2004 15:24
Hjemmehåpet Team Vitnett feide brummundalslaget Skogvold av banen med 12-1 i dagens andre kamp i NM.
Skogvold ga seg etter seks omganger. Da hadde Øivind André Grøseths lag gjort kort prosess. De tok blant annet åtte poeng på de tre første omgangene.

I dagens tredje kamp møter hjemmehåpet Risenga som vant sin første kamp mot Skogvold, men som gikk på et tap mot favoritten Trulsen. Etter seks runder lå de under 2-8 og da takket skip Andreassen OL-mester Pål Trulsen for kampen.

Skulle Oppdal vinne også i ettermiddag er sjansene svært store for at de spiller om en finaleplass lørdag.

Knallstart for Grøseth & co i NM

11.03.2004 12:16
team vitnett
Øivind André Grøseth og Artit Soh kan smile etter å ha vunnet åpningskampen i formiddag. Nå spiller de sin andre kamp som du kan følge direkte.
Team Vitnett med Øivind André Grøseth som skip fikk en drømmestart og slo en av sine argeste konkurrenter i åpningskampen under NM i curling i formiddag.Nå leder de 4-0 etter 1. omgang i sin andre kamp!
Oppdalingene plukket to poeng allerede i første omgang og hadde kontrollen hele matchen mot Lag Løvold fra Lillehammer. I 9. omgang hadde Løvold sistestein og muligheten til å redusere til 6-5. Men istedet bommet han grovt og Oppdal knep et poeng. Da sa Løvold takk for kampen og Oppdal vant 7-3.
– Nå bør vi klare semifinale, mente guttenes coach Bjørn Grøseth. Samtidig har laget hatt en lei tendens til å spille svakt mot svakere motstander. Allerede nå får vi et bevis på om Oppdal klarer å holde koken.
Klokken tolv startet matchen mot Skogvold, et lag som tapte 4-11 for Risenga i første matchen. Også i denne kampen fikk Grøseth en knallstart med fire poeng i første omgang! Kampen kan du følge ved å følge linken lenger ned på siden.
– Jeg ladet opp med å se OL-finalen i natt, sa Hans Roger Tømmervold til OL-mester Pål Trulsen som også vant sin første kamp komfortabelt. Muligens ga videoen verdifulle tips, for både Tømmervold, Artih Soh, Olav Helge Storli og skip Grøseth var i slag i dagens åpningskamp.
Trulsen, som ikke har spilt i Oppdal på flere år, vant 9-3 over Sørum.
– Vi sliter med å komme i gang i turneringer, men i dag gikk det greit, kommenterte OL-mesteren som selvsagt er favoritter til å vinne gullet. Han er imponert over oppdalsjuniorene som i morgen ettermiddag klokka fem møter nettopp Trulsen i det som selvsagt er den store publikumskampen på oppdalslagets hjemmebane.
Jentelaget til Oppdal skal ut i sin første kamp i ettermiddag mot Wang fra Oslo.

Nordisk gull og sølv til Oppdal!

 

Oppdal kommer hjem med en gull og en sølv etter helgens nordiske mesterskap i curling. Gullet sto Øivind André Grøseths lag for da han etter en thriller av en curlingfinale slo Danmark etter ekstraomganger.
Grøseth, Artit Soh, Olav Storli og Hans Roger Tømmervold var Norges andrelag under turneringen, men klatret altså helt til topps etter sterkt spill hele turneringen. I finalen møtte de danskene og etter en svak start hentet Norge igjen ledelsen. Kampen gikk til ekstraomgang der danskene hadde siste stenen. Men danskenes skip misset og plutselig hadde Norge stjålet hele tre poeng.

Dermed sikret Grøseth Norge det fjerde gullet på rad i nordisk. Team Bjørgum fra Oppdal, som ble norske mestere på hjemmebane i Oppdal, klarte ikke å kopiere bedriften i nordisk. De gikk ubeseiret gjennom grunnspillet, men tapte hårfint for Danmark i semifinalen. I bronsefinalen der de måtte gi tapt for Sveriges førstelag etter å ha ledet 5-2 etter fem omganger. Men det ble tap 5-7 til slutt. På dette laget spiller Anders Bjørgum, Vemund Ørstad, Håvard Mellem og Morten Husby.

I dameklassen imponerte lag Skaslien med solid spill og sto for den beste norske prestasjonen på jentesiden på fire år. De slo ut Danmark i bronsefinalen og det var svært nære at Oppdal curlingklubb hadde stukket av med begge gullene. Også her var det siste steinen som avgjorde og den klarte det svenske laget å sette. Jentene som sikret sølv er Kristin Skaslien, Marte Bakk, Solveig Enoksen og Ingrid Stensrud.

Fjerde gull på rad!

Team Vitnett fra Oppdal beseiret danskene og tok gull i årets nordiske juniormesterskap. På laget spiller Artit Soh, Olav Storli, "Tømmern" Tømmervold
og skip Ø.A. Grøseth. Finalen ble avgjort i ekstraomgang hvor Oppdalsgutta stjal hele tre poeng. Dermed fortsetter det norske hegemoniet i Nordisk, til tross for at Thomas Løvolds tid som junior er forbi.

I bronsefinalen måtte Bjørgum dessverre gi tapt for Sveriges førstelag med
Niklas Edin som skip.

Foto: Gjengitt med tillatelse fra www.hcc.dk/nordic2004/

Oppdalsjentene i lag Skaslien spilte solid, og stod for den beste norske prestasjon på jenteseiden siden år 2000.

På damesiden gjorde Kristin Skaslien en kjempeprestasjon ved å spille seg
til finale på bekostning av Danmarks Madeleine Dupont. Og jammen var ikke
Ingrid, Solveig, Marte og Kristin nære på å stikke av med hele sulamitten.
Etter sjette omgang hadde Skaslien og svenske Viktorsson like mange poeng,
men det svært dyktige svenske jentelaget vant kampen etter et poeng i både
sjuende og åttende omgang. Likevel er sølv svært godt av Oppdalsjentene
og vi forventer oss mye av dem de neste årene!!

Curling.no gratulerer så mye til Grøsethgutta og oppdalsjentene!

Grøseth tok gullet
NM Mixed, Oppdal: Lag Grøseth  fra Oppdal CK var hjemmefavoritt og innfridde forventningene da NM Mixed ble arrangert i Oppdal Curlinghall sist helg. Solveig Enoksen (bildet) var godt fornøyd, også etter å ha sjekket kvaliteten på gullet i medaljen.

Ikke overraskende var det favorittene fra Oppdal som gikk av med seieren under årets NM Mixed i Oppdal Curlinghall. Sammensetningen av paret Hans Roger "Hasse" Tømmervold og Solveig Enoksen og de erfarne skipene Ø.A.Grøseth og K. Skaslien var utvilsomt en suksess. Laget spilte overbevisende gjennom hele turneringen og viste ingen nåde mot et sammensatt lag bestående av to trondhjemspiker og to herrer fra Oppdal. Etter fem omganger ledet Oppdal 11-5 og lag Norheim takket for seg.

Bronsefinalen gikk mellom OCK Bjørgum og TCK Claussen. Laget fra Oppdal hadde hentet inn Christian Jørgensen som ønsket revansj mot Trondheim etter et sviende tap i Olavs Cup flere år tilbake. Dessverre for Jørgensen ble det heller ikke seier over Trondheim denne gangen. Kampen ente 8-2 til Trondheim.

Tradisjon tro ble det arrangert bankett lørdag kveld med god mat og dertil drikke. Det var god stemning blant de frammøtte og nye "curlingallianser" ble knyttet.
Fra arrangørhold var man godt førnøyd med gjennomføringen, selv om det var litt skuffende at ikke representanter fra NCF tok seg tid til å titte innom curlinghallen. Allikevel; helga viser ihvertfall at NM mixed er liv laga og fortjener en plass i terminlista også i framtiden.

Foto: Bjørn Grøseth
Glade norske mixed-mestre fra Oppdal.


Fra curling.no  

 

Team Vitnett klare for NM

 

NM-lagene klare


I helgen ble det avholdt NM-kvalifisering for herrer på Oppdal og i Oslo. Distrikt Mellom har også klar sin kandidat til NM, og dermed kan de aktuelle lagene legge seg i hardtrening og begynne å booke overnatting på Oppdal i tiden 11. - 14. mars. Blant de som kan se fram til NM-tur er Risengas Tormod Andreassen.

Fire elitelag direkte kvalifisert
Tradisjonen tro er de fire beste lagene fra årets eliteserie direkte kvalifisert til NM. Dermed har lag Ulsrud (Snarøen), Trulsen (Stabekk), Løvold (Lillehammer) og Sørum (Oslo) kunnet tenke på andre ting enn kvalik denne helgen.

Distrikt Nord
Ingen av Oppdalslagene var direkte kvalifisert gjennom innsats i eliteserien. Tre lag var påmeldt til kvalifisering, og ikke uventet ble det et nappetak mellom de to sponsede lagene Team Lowe Alpine med skip Anders Bjørgum, og Team Vitnett med Øivind André Grøseth som ankermann. Lowe Alpine spilte årets eliteserie og vant sist helgs junior NM. Team Vitnett har på sin side vist stor framgang i år.

Her er omgangsresultater fra finalen:

Finale NM-kvalik, distrikt Nord 1 2 3 4 5 6 7 8 T
Oppdal - Team Vitnett 1 1 1 0 2 5 x x 10
Oppdal - Team Lowe Alpine 0 0 0 2 0 0 x x 2

Team Vitnett hadde føringen kanpen igjennom og avgjorde med å stjele fem poeng i sjette omgang, etter at Anders Grødum ble for kort på sin siste stein.

Foto: Trondheim CK
Team Vitnett overbeviste, og er distrikt Nords representant i NM på hjemmebane.

 

Fra curling.no

01.02.04 20:38

 

Grøseth og Andreassen røk i kvarten


Danish Open, Hvidovre: Øivind André Grøseth og hans Oppdalslag stod for den kanskje største norske prestasjonen da de tok seg til kvartfinalene i Danish Open. Elitelaget fra Risenga med Tormod Andreassen i spissen nådde også kvarten, men begge de norske lagene gikk her på tap.

Tre av de norske lagene røk ut etter gruppespillet i Danish. Team Sørum hadde en knalltøff gruppe, og tapte der for tre av lagene som senere endte opp i semifinalene. Sørum holdt lenge stand mot Peja Lindholm men fikk i femte omgang et firerbo imot, og da ble det for tøft å komme tilbake.

Ungjentene i Team Skaslien fra Oppdal, spilte fire gode kamper, men endte opp med tap i alle. Dordi Nordby vant to kamper mot henholdsvis Team Skaslien og Ulrik Damm, men det holdt ikke til avansement.

Tormod røk i kvarten
Tormod Andreassen og Risenga, vant fire av fem kamper i gruppespillet, og tok seg lett videre til kvartfinalen som puljevinnere. I kvartfinalen ble det møte mot Daniel Tenn, og det ble et jevnt oppgjør. Etter femte omgang stod det 5-4 til Tenn, som med en perfekt frys på siste stein klarte å true til seg en ett poengs stjeling i sjette. Risenga tok ett poeng tilbake, men måtte stjele ett i åttende for å få ekstraomgang. Nordmennene fikk inn shoten før Tenns siste stein, men den ble ikke vanskelig nok og dermed gikk semifinalebilletten til Tenn.

Grøseth imponerte igjen
Oppdalslaget Team Grøseth har gjort store framskritt i år, og ingen bør være forundret om de allerede neste år begynner å markere seg i norsk eliteserie. Laget har vist seg som et turneringslag, og har blant annet vunnet Bompi Cup og Olavs Cup i høst. Etter å ha ligget to uker i Skottland og trent og spilt turneringer, virker det som om laget er skikkelig på gang.

Foto: Trondheim CK
Team Grøseth, her fotografert under Olavs Cup i Trondheim, gjorde en god prestasjon under Danish Open.
I Danish Open startet det godt med en enkel seier mot de nybakte jr B-VM vinnere for jenter, Madeleine Dupont. Deretter ble det tap for det svenske elitelaget Tilly. Tredje kamp mot dansken Svendsgaard var Grøseth på offensiven hele veien, men måtte dra på lokket på kampens siste stein. Dragningen ble for lang og dermed et nytt tap.

Dermed måtte unggutta vinne begge lørdagens kamper. Etter en dårlig start lå Grøseth 1-5 ned etter tredje. Herfra og inn imponerte trønderne med å stjele fem omganger på rad. Etter enda en seier mot Eriksson, var laget videre til kvartfinale.

Tap mot Tilly i kvartfinalen
I kvartfinalen var det jevnt til og med femte omgang, men Tilly hadde initiativet med siste stein og 2-1 ledelse. Skippen på Tilly spilte 92% i denne kampen, og en taktisk bom fra Grøseth i sjette avgjorde kampen da Tilly satte inn fire poeng. Dermed var kampen i realiteten tapt.

Øivind Grøseth legger ikke skjul på lagets ambisjoner videre. "Vi går for å vinne junior NM neste helg. Det er også et klart mål at vi kvalifiserere oss for neste års eliteserie", forteller Grøseth, som er godt fornøyd med helgens innsats.

For komplette resultater gå til Hvidovre Curling Clubs hjemmesider, og følg link videre til Danish Open.

 

Fra curling.no  
 

Grøseth vant Olavs Cup


Lag Grøseth fra Oppdal tok seieren i Olavs Cup, etter å ha dominert samtlige kamper. Laget kommer nylig fra et treningsopphold i Skottland, og viser stadig framgang.

Foto: Bjørn Broen
Lag Grøseth vant i helgen Olavs Cup i Leangen ishall for andre året på rad.


Laget spilte sikkert, og surfet gjennom både grunnspill og semifinale. I finalen ble det møte mot unge lovende lag Skaslien, som også representerer Oppdal. Det var jevnt i to omganger før Øyvind Grøseth ledet sitt lag til ni poeng i de to påfølgende omgangene.

Norges representanter i VM i rullestolcurling stilte også opp i turneringen. Selv om de måtte tåle to tap, ble det verdifull kamptrening før laget reiser til Sursee i Sveits om halvannen måned. Laget coaches av Gry Roaldseth fra Trondheim CK.

Olavs Cup ble i år arrangert for 24. gang, og samlet denne gang 11 lag. Turneringen spilles i Leangen ishall, og går i regi Trondheim curlingklubb. Klubben har klart å skape en hyggelig turnering, hvor såvel nybegynnere og mer rutinerte lag passer inn. Det går derfor an å håpe på enda større oppslutning om turneringen når den har 25-års jubileum neste år.

RESULTATER

1. Oppdal / Grøseth

2. Oppdal / Skaslien

3. Snarøen / Broen

4. Trondheim / Claussen


Fra curling.no